Parijs! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu Parijs! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu

Parijs!

Door: Walter and Yanli

Blijf op de hoogte en volg

21 Mei 2011 | Nederland, Nederland

Ni hao, hallo allemaal,

Nog maar 6 weken en dan zitten we alweer in het vliegtuig naar Beijing :-) .
We hebben echter deze week een extra reisje geboekt en gaan er nog even tussenuit naar Parijs voordat we naar Parijs gaan. Per Thalys gaan we voor 5 dagen naar Parijs. In het centrum van Parijs verblijven we in Hotel Aïda Marais.
We vertrekken met de trein vanaf Schiphol en zijn dan reeds 3 uurtjes later in Parijs en dat is voor Chinese begrippen om de hoek :-) . Na alle inzet voor haar studie Dutch Studies is dit even een lekkere ontspanning voor Yanli....en voor mij natuurlijk ook ;-) .

Hier gaat verder alles goed, maar de studie kost veel inspanning. Yanli krijgt echter overal complimenten voor haar voorderingen. Na 6 inspannende maanden verloopt het herstel van de operatie aan haar hoofd goed en deze week heeft ze voor het eerst in ongeveer 20 jaar rondgelopen met haar haren los ;-) .
Met mij gaat ook alles goed: deze week op mijn werk na een paar maanden van voorbereiding een goede ISO audit gehad waar ik en de rest van mijn collegae zeer trots op zijn. Tevens zijn we allemaal zeer content met ons nieuwe onderkomen .

Nog eventjes inspannen en dan zijn we klaar voor ontspannen. De familie in China kijkt ook uit naar onze komst. Yanli's zus Yali is tevens verloofd en gaat 31 december trouwen - weer een feestje en een reis in het vooruitzicht?
De reis dit jaar in China beloofd een mooie en relaxte reis te worden: We vliegen via Helsinki naar Beijing en blijven daar een paar dagen. Vervolgens gaan we naar Yanli's ouders en dan............per vliegtuig naar het tropische zuiden naar Xishuangbanna. Hier wonen vele minderheden en is de natuur....adembenemend. Hier vandaan gaan we terug naar Beijing en naar huis terug.
(Alles is onder voorbehoud en dat is toch wel het voordeel met een privé gids)

Is er weer nieuws dan ziet u het uiteraard hier. :-)

Zaijiang, groetjes,
Walter & Yanli

• 21 Mei 2011 - 21:48

Het beloofd weer een leuke reis te worden. :-)
    Yanli kan dan ook haar Frans weer een beetje oefenen ;-)

• 22 Mei 2011 - 09:29

Co En Liza:

Leuke vooruitzichten.
    Fijn dat het nu allemaal achter de rug is voor Yanli. Kan nu lekker de wind door de haren laten waaien! Maar wanneer gaan jullie naar Parijs?

Groetjes

• 22 Mei 2011 - 09:57

Corry Cats:

Fijn eventjes ertussen uit. Weer een ervaring opdoen met de trein naar Parijs. Indrukken opdoen in een grote stad. Veel plezier, mooi weer hopelijk en kom weer goed thuis voor je volgende reis.
    Groetjes en alle goeds Corry Cats.