Blauwe dag in Beijing. - Reisverslag uit Beijing, China van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu Blauwe dag in Beijing. - Reisverslag uit Beijing, China van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu

Blauwe dag in Beijing.

Door: Walter and Yanli

Blijf op de hoogte en volg

04 Juli 2011 | China, Beijing

Hallo allemaal,

Zaterdagmiddag zijn we met ongeveer 30 minuten vertraging vertrokken vanaf Schiphol naar Helsinki. De overstaptijd die we daar hadden was 2,5 uur. De luchthaven van Helsinki is klein en overzichtelijk en geen afstanden om te lopen. Iedereen zat op tijd in het vliegtuig, maar ook in Helsinki hadden we vertraging. Ditmaal door het laden van de bagage. Met een kleine uur vetraging vertrokken we. Het was een hele goede vlucht in een mooi vliegtuig met een hele goede 'flight tracking' programma. Ook mbv een camera voorin het vliegtuig de gehele reis beeld vanuit de punt van het vliegtuig. Eenmaal een klein beetje turbulentie, maar stelde eigenlijk niets voor. Wel lekker gezeten onderweg, maar weinig geslapen.
Zo'n 30 minuten laten dan de planning landden we op Beijing Airport op Terminal 3: de allernieuwste terminal die o.a. net voor de Olympische Spelen van 2008 was opgeleverd. Per minirail naar de andere kant van de terminal om de de paspoort controlle te gaan en de baggage op te halen. Gezien de grootte van de luchthaven ging dit heel erg snel. Per shuttle bus en taxi vervolgens naar ons hotel.
Ons Crystal Orange Hotel is erg mooi en ruim opgezet en is gelegen in het business district van Beijing. Eerst in het hotel opgefrist en toen wat gaan eten. Later in de middag met zijn vieren naar een massage salon was we lekker onder handen zijn genomen gedurende 2 :-) uur. 's Avonds lekker op tijd naar bed na een eerste lange en enerverende dag.

Maandagochtend waren we allemaal al een keer midden in de nacht wakker geweest door de jetlag, maar toch weer in slaap gevallen. Na het ontbijt erop uit. Vandaag een mooie dag in Beijing: helder en ruim 34 graden. Voor Chinese begrippen dus een 'blauwe dag' ;-) (geen smog) Mijn ouders zijn naar het zomerpaleis geweest en Yanli en ik naar een heel groot park in Beijing. In dat park vonden ook de wedstrijden beachvolleybal plaats tijdens de olympische spelen van 2008.

Dinsdag hebben we grotendeels nog te besteden in Beijing. 's Avonds rond 22 uur nemen we de trein naar Gongyi om aldaar rond 6 uur aan te komen bij Yanli's familie.

• 04 Juli 2011 - 18:32

Joyce V. Diest:

Hoi ome Walter & Yanli . Ik vond de foto's erg mooi. En hele dikke kus voor jullie allemaal van mijn. Doei en een lik en een poot van Joris.

• 05 Juli 2011 - 11:18

Corry Cats:

Fijn zo'n goede reis gehad te hebben.
    Lekker en beetje bij te komen van een massage en wat slapen.
    Nu genieten van alles wat op jullie af komt.
    Veel groetjes ook voor de ouders van Yanli en ook voor de zusjes met aanhang.
    Groetjes Corry Cats

• 11 Juli 2011 - 13:55

Ronald:

Wanneer volgt er weer een update?