Kunming. - Reisverslag uit Kunming, China van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu Kunming. - Reisverslag uit Kunming, China van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu

Kunming.

Door: Walter and Yanli

Blijf op de hoogte en volg

20 Juli 2011 | China, Kunming

Hallo allemaal,

Hier weer een reisverslag vanuit een zonnig Kunming. :-)

Maandag per taxi naar het centrum van Xishuangbanna en daar heerlijk een ontbijt op bij een lokaal tentje. Terug naar het hotel om onze koffers te pakken en op te maken voor vertrek naar de luchthaven. Om 12:50 uur vertrok ons vliegtuig om ongeveer 45 minuten later aan te komen in Kunming. Eerst even uitzoeken op welke band onze koffers aankwamen, want dat stond erg onduidelijk aangegeven. De beambten verwezen ons naar de verkeerde band. We wisten dat onze koffers uit het vliegtuig waren, want toen we in de bus zaten die ons naar de terminal bracht reden onze koffers achter ons aan in een andere trailer. (ze waren nml. aan de kleur duidelijk herkenbaar). Toen we eenmaal al onze bagage hadden was het even wachten op een busje die Yanli had geregeld. Deze bracht ons naar het hotel. Toen onze spullen op de kamer waren even iets wezen eten en na het eten per bus naar een klein park aan een meertje en daar even rondgelopen en gekeken. Het was de hele tijd al bewolkt, maar uiteindelijk begon het toch een beetje lichtelijk te regenen en zijn we dus maar schuilend onder de bomen langzaam naar de uitgang gelopen. Per bus terug naar ons hotel en daar lekker relaxen.

Dinsdagochtend heerlijk ontbeten in het restaurant van het hotel. Na het ontbijt per taxi naar “The Golden Tempel” gegaan. Vervolgens per kabelbaan naar “The World Horti Expo”. Dit was een wereld tentoonstelling in 1999 met vele bloemen en plantentuinen en exhibities. Mooi om te zien, maar helaas hebben we elke plek moeten bezoeken in onze zoektocht naar een restaurant die er niet was. Aan het einde van de middag per bus terug naar ons hotel en aldaar weer gegeten in een privé-kamer aangezien door huwelijksfestiviteiten het restaurant vol zat. Na het eten nog even een rondje gelopen in de buurt van ons hotel. Vandaag was een heerlijke dag weer: niet zo vochtig en klam warm zoals in Xishuangbanna – max 25 graden en lekker zonnig.
Woensdagmorgen na het ontbijt heeft Yanli geregeld dat we t/m de 23-ste in dit hotel in Kunming kunnen blijven. We zouden nml. nog 2 dagen naar een andere plaats gaan op 3 uur rijden van Kunming, maar het is lekkerder om hier te blijven: Genoeg te doen en te zien hier en wel zo relaxed. Vandaag ook weer heerlijk zonnig weer hier - Kunming wordt ook wel de lente-stad genoemd - zo'n 26 graden vandaag. ;-)

Heel veel groetjes,
Walter & Yanli

• 20 Juli 2011 - 06:32

Fiona:

Yanli,
    Heb je je nagels al laten doen?
    x
    Fiona

• 20 Juli 2011 - 10:16

Yanli:

@Fiona,
    Nee, nog niet laten doen. Wel lekker een schoonheidsbehandeling genomen.