San Francisco
27 Augustus 2012 | Verenigde Staten, San Francisco
Hier een update van ons vanuit San Francisco:
Na Santa Barbara zijn we via Highway One langs de kust naar Monterey gereden. Onderweg een stop gemaakt bij Hearst Castle. Voordat we aankwamen in Monterey een stop gemaakt in Carmel – een heel mooi stadje waar o.a. Clint Eastwood kort burgemeester is geweest.
De volgende dag vanuit Monterey weer vertrokken om de 17 mile drive langs de kust te doen. Hier blijf je stoppen om foto’s te maken. Het was deze dag licht bewolkt, maar ondanks dat nog steeds schitterend om te zien. Aangezien we alle tijd namen en onderweg wederom zijn gestopt in Carmel en Monterey kwamen we aan het begin van de avond aan bij ons hotel in San Francisco. Erg handig om in zo’n grote stad een GPS te hebben als je er doorheen moet rijden. Ons hotel lag vlakbij Fishermen’s Warf dus daar ’s avonds eventjes lekker rondgekeken.
Zaterdagmorgen moesten we onze auto weer inleveren en dus eerst langs ons volgende hotel in San Francisco gereden (waar we nml. ook met de groep verblijven) om daar alvast onze koffers te brengen. Vervolgens met de auto naar het inleverpunt in de buurt van Fishermen’s Warf. ’s Middags een fiets gehuurd en over de Golden Gate Bridge gefietst. ’s Morgens was deze nog ‘verstopt’ in de wolken, maar ’s middags toen we gingen fietsen was het helder weer. Aan de andere kant van de Golden Gate Bridge eventjes rondgekeken in Sausalito en weer met de boot terug naar Fishermen’s Warf.
Zondagmorgen ging al vroeg de wekker aangezien deze dag de echte rondreis met de groep gaat beginnen; tijdens het ontbijt kennis gemaakt met de andere mensen van deze rondreis – in totaal bestaat de groep uit 10 personen en één reisleidster en chauffeur dus een klein groepje, maar wel een gezellig groepje. (vier koppels en twee vrouwen). Vanmorgen na het ontbijt een halve dag met de bus een rondrit door San Francisco gemaakt en enige highlights gezien. Vandaag een hele mooie heldere en zonnige dag en geen last van wolken die van de kust San Francisco binnenkomen. We hadden vandaag dus erg veel geluk. ’s Middags waren we vrij en zijn Yanli en ik met de wereld beroemde kabeltram meegegaan en lekker rondgekeken in het centrum. ’s Avonds met de groep naar Chinatown geweest en een tour gemaakt naar Treasure Island.
Morgen (maandag) gaan we eerst via de kust een stukje naar het zuiden – met wederom een stop in Carmel en Monterey en vervolgens verder naar Modesto. We komen dan weer veel verder van de kust af en de temperatuur zal vanaf dan een stuk hogel zijn t.w. 30 graden en meer en eveneens een hele andere natuur.
Wordt vervolgt.
Walter & Yanli
27 Augustus 2012 - 09:09
Fam. V. Diest:
De foto's zien er super mooi uit. Heel veel plezier met de rondreis en wij hopen dat jullie een hoop zien
Groetjes uit Lisse. -
27 Augustus 2012 - 15:56
Pa En Ma.:
Wat fijn om af en toe bericht te krijgen.
Kunnen wij hier in Holland met jullie mee genieten.
We hopen dat jullie genieten met de rondreis.
Heel veel gezelligheid met elkaar en de groep.