Klaar voor vertrek. - Reisverslag uit Nederland, Nederland van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu Klaar voor vertrek. - Reisverslag uit Nederland, Nederland van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu

Klaar voor vertrek.

Door: Walter and Yanli

Blijf op de hoogte en volg

19 December 2011 | Nederland, Nederland

Hallo allemaal,

Ondanks de strengere toelatingseisen vorige week mijn 10-de visum voor China ontvangen. Dit alles was met een week geregeld m.b.v. het Visumburo en dat viel dus toch weer mee, want tja….wat te doen als die niet goedgekeurd zou worden? Er werd nu nml. verwacht bij de aanvraag mee te sturen: Bevestiging van de tickets, reisschema en hotelboekingen. Die hebben we niet allemaal: wel de tickets en hotelovernachting eerste nacht. Met deze beperktere informatie toch een visum. Aangezien Yanli (nog) een Chinees paspoort heeft kan die zo naar China reizen.
Zoals hierboven beschreven hebben we reeds een hotel geboekt voor de eerste nacht (idd. weer in het Orange Hotel). De tweede dag nemen we de nachttrein naar Gongyi. De treinkaartjes hiervoor zijn geregeld door een goede vriendin van ons in Beijing. Wel zo lekker, want als we dat straks zelf in Beijing moeten regelen moeten we maar zien of er nog plaats is in de trein.
Het huwelijksfeest van Yali is op 30 december in Zhengzhou wat ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Gongyi. Op 29 december gaan we reeds naar Zhengzhou.
Op 4 januari vliegen we vanaf Zhengzhou naar Xiamen. Deze tickets zijn inmiddels geregeld door Yanli’s zus. Doordat we vliegen (+/- 1,5 uur) en niet de trein nemen wat we in twee etappes zouden doen (totaal 29 uur en 53 minuten) besparen we veel tijd die we extra hebben in Xiamen.
In Xiamen is ons hotel ook reeds geregeld. Dit heeft Yanli online geregeld. Het hotel ligt in het centrum van Xiamen.

Donderdag heeft Yanli examen en is mijn laatste werkdag. De studieboeken gaan mee, want op 10 januari heeft ze weer een examen en ga ik weer aan het werk. Nu maar hopen dat we geen last van een jetlag hebben. Xiamen - Amsterdam is nml. 12,5 uur vliegen en 7 uur tijdsverschil.

Via deze weg willen wij iedereen prettige kerstdagen en een fleurig 2012 toewensen.

Walter & Yanli

• 19 December 2011 - 21:08

Co En Liza:

Hallo Walter en Yanli,

Heel veel beste wensen voor jullie!

Yanli, Succes met je examen en een mooie tijd in China samen. Vooral met de trouwdag van je zus.
    Een goede reis en gezellige Kerstdagen
    en een goede Jaarwisseling.

Groetjes Co en Liza

• 20 December 2011 - 08:03

Corry Cats:

Wij wensen jullie een heel goede reis.
    Goede en gezellige feestdagen.
    Groetjes aan de ouders van Yanli en allen daar.
    Een fijn huwelijksfeest met familie en felicitaties aan het bruidspaar.
    Goede reis en alle goeds.
    Corry Cats