Kerst in China - Reisverslag uit Gongyi, China van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu Kerst in China - Reisverslag uit Gongyi, China van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu

Kerst in China

Door: Walter and Yanli

Blijf op de hoogte en volg

26 December 2011 | China, Gongyi

Hallo allemaal,

Na een hele goede vlucht zijn we zaterdagochtend aangekomen in een kraakhelder Beijing. Mooi om de stad eens op deze manier te aanschouwen. We vlogen ditmaal een rondje om Beijing om vanuit zuidelijke richting te landen en konden heel mooi de bekende plekken van Beijing zien.

Kerst in China is toch anders als in Nederland. Je ziet wel versieringen en hoort overal kerstliedjes, maar toch niet zo'n sfeer als in Nederland.

De rest van de zaterdag en grotendeels van de zondag hadden we ter vrije besteding in Beijing. Nog afgesproken met een vriend van Yanli en nog eventjes een vriendin van Yanli gezien die onze treinkaartjes had geregeld.

Zondagavond vetrok onze trein, maar voor vertrek nog even naar de masagesalon geweest. Ongeveer 8,5 uur later kwam onze trein aan in Gongyi om 6:35 in de vroege morgen. Yanli's ouders kwamen al naar ons toegelopen toen we nog maar net uit de trein waren.

Het is hier koud en helder, maar geen sneeuw. Ook wij hebben dus geen witte kerst gehad. In Gongyi is de temperatuur zo'n -6 's nachts en even boven 0 overdag. In Gongyi is het voor Yanli lekker bijkletsen met haar ouders en jongere zus die ook thuis is en leren voor haar examen die ze op 10 janauri heeft. Op 29 december vertrekken we alvast naar Zhengzhou voor het huwelijksfeest van de volgende dag (vuurwerk voor dit feest ligt al in de auto van Yanli's ouders klaar, want er hoort hier wel knalvuurwerk bij :-) )Na het feest komen we terug naar Gongyi en blijven hier tot 5 januari, want dan vliegen we naar Xiamen alwaar het nu nog zo'n +/- 15 graden is.

Later meer ... nu nog eventjes genieten van de tweede kerstdag!

Kerst groetjes,
Walter & Yanli

• 26 December 2011 - 10:20

Pa En Ma.:

Hallo Walter en Yanli.
    Fijn te lezen dat de vlucht en de treinrit goed zijn verlopen.
    Nu lekker genieten met de familie en je koffer uitpakken.
    Geen last van de kou daar?
    Wij hebben een gezellige 1ste kerstdag gehad.
    En vanavond gaan we met Ali en Arie naar Qu.
    Dus jullie lezen wel dat wij het hier ook gezellig hebben.
    Het is hier lekker weer de zon schijnt en het is 12 gr.
    Heel veel groeten aan de familie en speciaal aan het bruidspaar Yali en Li Wuquan.Wens ze heel veel geluk van ons.
    Maak maar veel foto's kunnen wij later ook genieten.
    Doeiiiii.

• 26 December 2011 - 12:01

Ronald:

Kenden ze je nog bij de massagesalon? ;) Heel veel plezier gewenst en groeten aan Yanli's familie!

• 27 December 2011 - 05:07

@Ronald:

en of...nu ook een sauna gehad :-) en vervolgens door de eigenaresse eens flink onder handen genomen ;-)