Bij de schoonfamilie.
Door: Walter and Yanli
26 Oktober 2009 | China, Gongyi
Na een 'stilte' is hier weer een verslag vanuit het verre en zonnige China.
Op donderdag 22 oktober vierde ik samen met Yanli in Beijing mijn verjaardag. Eerst lekker uitgeslapen en vervolgens ging Yanli naar de schoonheidssalon. Ze wilde me in de tussentijd ook laten 'verwennen' dus ben ik naar een massagesalon geweest. Heb daar een 1,5 uur durende totale lichaamsmassage gehad. Voordat sommige beginnen: ZONDER 'happy ending'! Had dit nog nooit gedaan en was erg lekker om me zo te laten verwennen. Zo lekker dat ik heb besloten een V.I.P.-abbonnement te nemen! De dag ging erg snel voorbij en aan het einde van de middag hebben we lekker pizza wezen eten en ons toen klaar gaan maken voor de treinreis naar Gongyi. Aangezien Yanli bagage heeft wat ze niet nodig heeft tijdens de rondreis en we aan het einde van de reis in dit hotel terugkomen hebben we wat bagage in het hotel achtergelaten. Erg makkelijk deze service en scheelt een hoop sjouwen. Om klokslag 21:42 uur vertrok onze trein. Precies volgens schema.
Op vrijdagmorgen om ongeveer 6:30 uur kwamen we aan in Gongyi; de woonplaats van de schoonfamilie. Ditmaal stond er echter niemand op ons te wachten; was de liefde over? Gelukkig niet! Door de spanning van onze aankomst hadden de schoonouders slecht geslapen en waren laat in slaap gevallen en zodoende te laat op het station! Eenmaal 'thuis' (ja , want zo voelt het wel) aangekomen de spullen naar onze kamer - ja, ditmaal delen we de kamer- en even uitgerust van de lange reis en Yanli had atuurlijk weer veel nieuwtjes uit te wisselen met de familie. Later ben ik met Yanli gaan rondkijken in Gongyi en met een dag vertraging hebben we 's avonds met mijn verjaardag gevierd in Gongyi in een hotpot-restaurant. In Nederland is mijn verjaardag ook niet ongemerkt voorbij gegaan, want bij mijn ouders is een klein feestje gevierd. Na het hotpotten zijn we nog naar een park in Gongyi gereden: er wordt hier veel in geinvesteerd. Er mag dan veel milieuvervuiling zijn, maar ze hebben de natuur wel lief op deze manier!
Op zaterdagmorgen werden we om 6:00 uur verrast, want we moesten al opstaan! Zo vroeg. We gingen naar Kainfeng op zo'n 2 uur rijden van Gongyi. Onderweg de zus, zwager en nichtje ophalen en in Zhengzhou de jongste zus van Yanli. In Kaifeng gingen we naar het Millennium Park. Het was erg druk. Vele Chinesen op een hoop, maar wel gezellig. In het park zijn we ook aan het picknicken geweest en toen weer terug naar huis. Yanli's moeder let op de kleintjes dus die wilde de tolwegen vermijden: resultaat- de terugweg duurde 4 (!!) uur mede doordat we in een stilstaande file kwamen en we dwars door Business Park van Zhengzhou gingen. Dit gaf wel een hele goede indruk hoeveel geld hier op dit moment wordt geinversteerd; crisis of niet! Gigantisch wat een gebouwen; lijkt op een mengeling van New York en Las Vegas. We waren pas rond 23 uur thuis en toen nog niets gegeten. Werd vlug even wat gemaakt en toen slapen.
Qua weer hebben we erg veel geluk op dit moment- echt heerlijk weer; zo rond de 10 tot 25 graden. Voor Nederrlandse begrippen een lekker zomers weertje.
Op zondag ging Yanli's jongste zus weer terug per trein naar school. Ze is een dag bij ons geweest, maar loopt anders teveel achterstand op op school. Deze dag zijn we met Yanli's vader, oudste zus en nichtje naar een natuurpark in de buurt van Gongyi geweest in de bergen. Erg mooi en toont aan dat China ook vele schoonheden heeft. 's Avonds gegeten bij Yanli's oudste zus en zwager. Deze dag was er bij Yanli's ouders geen water en was het dus moeilijk eten klaarmaken. Yanli's zwager houdt van koken en we hebben dus heerlijk gegeten!
Op maandagmorgen kwam Yali naar Gongyi. (de zus onder Yanli) Ze had gisteren examen en kon niet eerder komen. Ze i speciaal gekomen en blijft ongeveer 1,5 dag bij ons. Aangezien we al veel op stap waren geweest en Yanli's vader en moeder druk zijn hebben we deze dag grotendeels samen met Yali doorgebracht in Gongyi. Yanli had Yali een nieuwe tas beloofd dus dat werd shoppen! Toch wel gezellig, want zo vaak zijn ze niet samen. Een mooie tas gevonden dis missie geslaagd al vond Yanli de tas iets te duur. (een echte nep L.V.voor 60 RMB= +/- 5,90 euro.) Later werden we opgehaald door Yanli's ouders en zijn we naar een nieuw ontwikkeld park in Gongyi gegaan bij de rivier. Alweer een voorbeeld van investeren in de natuur! Daar lekker rondgelopen en van het mooie weer en de omgeving genoten.
Ik was in een goede bui en daarom de hele familie uitgenodigd voor een etentje! Dit had ik al eens eerder gedaan tijdens mijn vorige bezoeken, maar werd altijd afgewezen! Ditmaal niet. Yanli's zus, zwager en nichtje opgehaald en naar een restaurant gegaan en daar heerlijk gegeten. Tijdens het eten moest Yanli's nichtje wel nog wat huiswerk maken! Ze is 7 en wordt al echt een slimme meid. Ze heeft school van 7:00 uur tot 17:00 uur en gaat daar zelf lopend heen en terug doet ze ook zelf en heeft de slautel van het huis. Per dag ongeveer een uur huiswerk. De school begint erg vroeg, maar dan eten ze daar wel 's morgen s en tussen de middag.
Na het eten in het restaurant zijn we vertrokken naar het gemeentehuis van Gongyi alwaar Yanli's zwager werkt. We kunnen daar gratis gebruik maken van het internet en dat slaan we natuurlijk niet af om iedereen weer even op de hoogte te brengen van onze belevenissen.
We genieten nog even verder en hebben nog 15 dagen te gaan. Morgenavond nemen we de trein naar Hangzhou. Wordt een reis van +/- 15 uur. Daarvoor nu wel een softsleeper geboekt. Dit is de comfortabelste klasse.
Later meer vanuit een mooi China van een happy couple....
Zaijian, groetjes,
Walter & Yanli
26 Oktober 2009 - 14:45
Iris :
Hi Walter en Yanli,
Allereerst Walter nog gefeliciteerd met zijn verjaardag! Wel weer bijzonder om dat dan zo in China met de familie te kunnen vieren!
Moet wel heel fijn zijn om weer 'thuis' te zijn. Leuk om allemaal zo te lezen hoe alles daar gaat! Ook interessant dat er dan zoveel wordt geinvesteerd en het daar net een ongelooflijk soort New York begint te worden met al die buildings.
Prachtige foto's van dat natuurgebied ook. Jammer genoeg geen foto van de verworven LV tas maar die komt zeker nog ; ).
Houd stand tijdens tijdens de lange treinrit naar Hangzhou, maar jullie zijn inmiddels al zulke doorgewinterde reizigers dat het vast weer moet gaan lukken.
Heel veel plezier nog daar!
xx Iris
26 Oktober 2009 - 17:27
Pa En Ma:
Fijn te lezen dat jullie zo genieten.
En dat pa en ma ook zo blij zijn jullie weer te zien geniet ervan en doe ze de groeten van ons.
doeiiii -
26 Oktober 2009 - 19:06
Maarten:
Het lange wachten wordt beloond.