Verblijf in 'tropisch' Hangzhou. - Reisverslag uit Hangzhou, China van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu Verblijf in 'tropisch' Hangzhou. - Reisverslag uit Hangzhou, China van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu

Verblijf in 'tropisch' Hangzhou.

Door: Walter and Yanli

Blijf op de hoogte en volg

30 Oktober 2009 | China, Hangzhou

Ni hao, hallo allemaal,

Hier weer een update van ons vanuit Hangzhou dat ligt aan de oostkust van China zo'n ruime 150 km. onder Shanghai.

Op maandag 26 oktober toen we op kantoor bij Yanli's zwager aan het internetten waren geweest kwam zijn baas (toevallig) even voorbij. We waren eigenlijk onderweg naar huis, maar zijn weer ongeveer een uurtje op kantoor blijven plakken. Moest natuurlijk kennis worden gemaakt en informatie worden uitgewisseld. Beste wel leuk om dat mee te maken. Wat ook wel merkwaardig is dat is dat elke kamer op het gemeentehuis die ik heb gezien beschikt over een bed! Zal je in Nederland niet tegenkomen. Als je dan vraagd waarom krijg je als antwoord: 'Ja, er moet wel eens worden overgewerkt en dan kan je tussendoor even uitrusten!' Wij zouden zeggen: 'Uitrusten doe je thuis maar'. Uiteindelijk waren we toch tegen een uurtje of 11 in de avond thuis.

Dinsdag 27 oktober werd ik vroeg wakker van gestommel in het huis: Yanli's ouders en Yali (Yanli's jongere zus) waren wakker. Yali zou die morgen namenlijk vroeg per bus weggaan. Even snel uit bed gegaan en nog in staat geweest om Yali gedag te zeggen. Toen weer snel het bed in. Na uitgeslapen en ontbeten te hebben met Yanli weer in Gongyi aan het rondkijken geweest. Later heeft Yanli's vader ons naar het huis gebracht van Yanli's oudste zus, zodat we daar konden gaan douchen. Bij Yanli's ouders namenlijk nog steeds geen water deze dag. Lekker opgefrist en vervolgens een stuk terug gelopen richting het centrum. We zouden eigenlijk een bus nemen, maar net toen we besloten hadden dat niet te doen had die bus voor onze ogen een (lichte) aanrijding met een auto. Toen per taxi naar huis gegaan. Daar de laatste spullen gepakt en wat gegeten; ja, Yanli's ouders zorgen goed voor ons. Later die avond per auto naar het station van Gongyi. Eigenlijk zouden enkel Yanli's ouders ons uitzwaaien, maar onderweg werden toch nog even Yanli's zus, zwager en nichtje opgehaald. Die mocht speciaal lang opblijven, want onze trein zou pas om 21.32 uur vertrekken. Op het stattion nog even een strubbeling gehad, want enkel met een kaartje mocht je naar binnen, maar natuurlijk wilde iedereen mee. Dat mocht niet! Even vals gespeeld: verderop door een gat in het raam kaartjes van ons doorgegeven en toen was Yanli's vader ook binnen. Na een woordenwisseling mocht later de rest toch ook. (Zien weinig buitenlanders in Gongyi en dan maak je toch wel een uitzondering, toch?) Aangezien Gongyi een klein station is hebben we een stoptrein. Als we vanuit een grotere stad waren vertrokken hadden we misschien een vluggere verbinding gehad, maarja. Onze trein zou er in totaal 17 uur overdoen. We hadden een softsleeper- coupe met 4 personen dus wel comfortabel. Na van iedereen afscheid genomen te hebben en bedankt te hebben voor het gastvrije ontvangst in Gongyi snel richting onze trein.

Op woensdag 28 oktober wel een paar keer wakker geweest van de stops die de trein maakte onderweg. Onze twee coupe-genoten gingen er onderweg al uit. 's Morgens om 8 uur dus vanaf dat moment hadden we de coupe ter onze beschikking. De gehele reis hadden we ook al grote vrienden gemaakt met een man van de spoorwegpolitie die in ons treinstel zat. Hij kwam menig maal langs: 'Hello, how are you?' Aangezien de reis lang duurde konder we nadat we wakker waren af en toe ook van het mooie uitzicht genieten en van de ontwikkelingen die China doormaakt. Om 15 uur kwam dan eindelijk onze trein aan in Hangzhou. We hadden al snel de taxi standplaats gevonden en redelijk snel hadden we een taxi die ons naar ons Orange Hotel bracht. Aangezien we al veel hadden gezeten zijn we vrij snel nadat we onze spullen naar de kamer hadden gebracht lekker gaan lopen. Het is hier heerlijk weer (25 graden) dus we gingen lekker op onderzoek uit. Yanli wilde graag richting centrum dus dat deden we. Telkens als ze de weg vroeg was het: 'Nog een klein stukje', maar dat werd steeds verder en verder. Uiteindelijk ruim 1 a 1,5 uur gelopen, maar toen kwamen we uit in het oude centrum. Dit lijkt wel op een mengeling van Lijiang/ Dali en Yangshuo- erg mooi dus. Hier zijn vele restaurantjes en winkeltjes. Eerst lekker gaan eten en vervolgens rondgekeken. Aangezien we al zoveel hadden gelopen per taxi terug.
De wereld heeft de Olympische Spelen (vorig jaar in Beijing), maar China heeft de Nationale Spelen. (wat wil je met ruim 1 miljard inwoners!) Dit is hun tegenhanger van de Olympische Spelen. De laatste 2 weken werden die dit jaar gehouden in Beijing en deze avond was de sluitingsceremonie. Deze deed niets onder voor die van de Olympische Spelen.

Op donderdag 29 zijn we per bus naar de belangrijkste bezienswaardigheid van Hangzhou gegaan namenlijk 'Het Westelijke Meer'. Hier heerlijk rondgekeken (27 graden vandaag) en ons ook nog per bootje een stuk over dit 5,6 vierkante km. grote meer laten varen. Vervolgens weer per bus verder naar de mooiste tempel die hier is: Lingyin Tempel met zijn bijbehorende park. Erg mooi en grootst. Hier de rest vande dag doorgebracht. Er waren namenlijk verschillende tempels en een hoop loop en klimwerk. Ondertussen wandelde je door een mooi park met o.a. bamboe. Later weer per bus richting het centrum van Hangzhou. Ditmaal stond er pizza op het menu. Na het eten weer aan het rondstruinen geweest door de oude binnenstad en toen was de dag reeds bijna weer om en zijn we per taxi terug naar ons hotel gegaan.

Op vrijdag eerst weer lekker uitgeslapen; het is tenslotte vakantie. Wordt vandaag weer lekker weerverwacht hier: 27 graden! Na een verfrissende douche per bus naar de Botanische Tuin van Hangzhou gegaan. Hader meer van verwacht. Enkel een Chrysantententoonstelling gezien. Toen weer met de bus richting centrum, want Yanli wilde nog spijkerbroeken kopen. 's Avonds na het eten naar een shoppingmall geweest die ter gelegenheid van een zoveel jarig bestaan een feestje gaf: zeg feestje op een vrijdagavond en beloof veel korting en het ziet letterlijk en figuurlijk zwart van de mensen. Even in de mensenmassa begeven en toen maar snel richting het hotel.

Groetjes, Zaijian,
Walter & Yanli

• 30 Oktober 2009 - 15:52

Pa En Ma:

Dat wordt weer veel foto's plakken ziet er mooi uit.
    Fijn dat het zo mooi weer is,geen paraplu nodig.
    Groeten Pa en Ma.doeiiiii.

• 30 Oktober 2009 - 19:17

Maarten :

Temp. 14 graden
    Donker: hèèl vroeg.
    Neerslag: grote kans.
    Over welk land heb ik het? Dat bij jullie klinkt beter.

• 02 November 2009 - 21:49

Madelon:

Die pizza's die jullie eten. Zijn dat italiaanse pizza's (lijkt 't daarop?) Of zijn dat heel andere pizza's? Wat zit erop?

Doei!! Madelon