Genieten met de familie in Shanghai.. - Reisverslag uit Shanghai, China van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu Genieten met de familie in Shanghai.. - Reisverslag uit Shanghai, China van waltergaatopreis - WaarBenJij.nu

Genieten met de familie in Shanghai..

Door: Walter and Yanli

Blijf op de hoogte en volg

27 Mei 2010 | China, Shanghai

Ni hao, hallo allemaal,

Toen we deze week de omgeving rond het West Lake aan het verkennen waren en ik een foto wilde maken hoorde ik Nederlands. Toen ik goed keek herkende ik ineens de KLM crew die een paar dagen in Hangzhou kon blijven aangezien de KLM ‘maar’ 3x per week op Hangzhou vliegt. Wel toevallig dat we ze tegenkwamen. Moest gelijk de groep op de foto zetten en kreeg van een heleboel een fototoestel. Toen dat zo even doorging viel de Chinesen dat op en gingen er ook foto’s van maken, zodat in de kortste tijd er een heleboel mensen om ons heen stonden!!Echt mooi.

Gisteren op tijd opgestaan en zijn we naar de Xixi Wetlands Park geweest dat net buiten Hangzhou ligt. Een natuurpark waar we een paar uur hebben rondgekeken. ’s Middags hebben we Yanli’s ouders naar Lingyin Tempel gebracht. Wij gingen niet mee, want waren hier vorig jaar reeds geweest. Wij gingen gezellig samen winkelen en zouden Yanli’s ouders ’s avonds weer ontmoeten.

Vanmorgen zijn we per hogesnelheidstrein vetrokken naar Shanghai. Na zo’n kleine 2 uur kwamen we daar aan. Per taxi naar het hotel dat in de buurt van het centrum ligt. Eerst even kijken of het hotel in orde was, maar Yanli had dit goed voorbereid en het hotel werd dus o.k. bevonden.
Op naar de Bund. Hier eerst wat gegeten in een restaurant die ik herkende van 2006 toen ik er met Yanli was geweest. Yanli haar ouders keken hun ogen uit en wilde vele malen op de foto. Toen naar Pudong – het nieuwe mekka van Shanghai. Yanli’s ouders mochten beslissen welk (hoog) gebouw ze hier wilde bezoeken: het werd uiteindelijk het Shanghai World Financial Building. Het hoogste gebouw van China. Met een supersonische lift gingen we naar 439 meter om van het uitzicht te genieten. Was helder weer dus goed uitzicht. Vervolgens weer met de lift omhoog naar dde 100-ste verdieping op 474 meter. Dit is het hoogste opservatiedek ter wereld! Heeft tevens opsommige plekken een glazen bodem! Ik liep erover alsof het niets was en gebaarde de anderen dit ook te doen: met bevende benen deden uiteindelijk Yanli en haar ouders het ook: Iedereen keek zijn ogen uit op deze hoogte.

Vanavond hebben we alvast treinkaartjes gekocht voor later deze week naar Gongyi. We gaan rechtstreeks vanaf Shanghai en gaan om 17:05 uur weg om de volgende morgen om 9:30 uur aan te komen in Gongi, maar zo ver is het gelukkig nog niet.

Yanli en haar ouders (en ik stiekem ook!) genieten erg van de tijd samen. Ze kletsen en lachen wat af, maarja: zo vaak zien ze hun dochter ook niet.

Met het weer hebben we niet te klagen: een graadje of 31! Bladstil en dus tevens ’s avonds heerlijk weer. Gisteren na het vele lopen hebben Yanli en ik een voetmassage genomen vlak bij het hotel en hier in Shanghai beschikt ons hotel op de tweede etage over een Thaise massage salon dus wie weet maken we daar ook gebruik van.

Zaijian, groetjes,
Walter & Yanli

• 26 Mei 2010 - 18:31

Pa En Ma.:

Luek dat allemaal te lezen en gelijk foto's erbij,genieten wij ook gelijk mee van jullie vakantie.
    Ook fijn te lezen dat het weer goed is mooi meegenomen altijd makkelijker als je geen plu nodig hebt.
    Geniet met elkaar en maak er een mooie reis van.

• 26 Mei 2010 - 20:15

Maarten :

Nou,nou, wat hebben jullie toch een zwaar leven. Het lijkt me een heerlijke reis. Qingmei is nu al weer drie weken terug. Ik heb geeist dat ik de volgende keer mee ga! Mooie foto's.

• 26 Mei 2010 - 20:28

Co En Liza:

Walter en Yanli wat zien jullie toch weer veel.
    Gezellig zo met z`n vieren. Nog een mooie reis verder!
    Hartelijke Groetjes uit Oude Wetering

• 27 Mei 2010 - 06:22

Ivo:

Leuk, jullie staan precies daar waar wij twee weken geleden stonden :D Heb je de 'Helan Yinghang' ook gezien?