Zwarte donderdag ;-(
Door: Walter
27 Oktober 2006 | China, Shanghai
Donderdagochtend de bus genomen naar Suzhou wat zo'n klein uurtje in beslag nam. In de oude binnenstad (8 miljoen inwoners!) een hotellete gevonden op loopafstand van de toeristische atracties. De mooiste tuin/ park van Suzhou 's middags bezocht en ons daarna per riskja laten rondrijden. Vervolgens per bus naar 't hart van de stad met zijn vele winkels/ restaurants en uitgaansgelegenheden. Daar een mooie ring voor Julia gekocht! :-) Een ketting had ik haar al gegeven. 's Avonds in een lokaal bekend restaurant gegeten. Kon beter. Toen we daaruit kwamen en we 100 meter gelopen hadden naar een winkelcentrum kwam ik erachter dat mijn videocamera was gerold!!!!!!!!!!K*T De hele tijd alles zo goed in de gaten gehouden en op de hoede geweest voor zakkenrollers. Niets maar dan ook niets gemerkt en dit terwijl mijn tas met een rits en klittenband goed dicht zit en ik iets moet merken als ze er wat me doen of het klittenband horen. Maar nee, niets van dat alles. Gelijk terug gelopen richting restaurant of die mischien daar was (je weet nooit) of hun wat gezien hadden. Nee natuurlijk. Julia gelijk toen 1-1-2 gebeld. Super zo'n Chinees bij je op zo'n moment. Een paar minuten later kwam de politie eraan met zwaailichten nog wel. Buiten verslag opgenomen via Julia en toen mee naar het politiebureau. Daar een procesverbaal laten opmeken. Wil mijn vakantie niet hierdoor laten verknallen, maar is toch niet leuk, want ik heb nu niets, maar dan ook niets op video en mijn foto's waarvan ik er de laatste keer een paar kon plaatsen zijn nu in Chinese handen. Laat die persoon ##%%&^(* van andermans spullen afblijven. Julia heeft het tenmiste goed aangepakt en gedaan wat ze kon doen. Zij heeft gelukkig een paar weken geleden in Hong Kong een fototoestel gekocht en vele foto's gemaakt. Die gaan we copieren. Heb ik toch iets.
Vanmorgen per bus Suzhou achter ons gelaten en in een uur naar Shanghai gereden. Eerst hadden we nog tegenover ons hotel een rotstuin bezocht en wat gegeten. Om 13 uur in Shanghai aangekomen en per taxi naar ons hotel voor de laatste twee dagen. Net een programmaatje samengesteld, maar eerst even jullie updaten. Gaan in ieder geval naar Downtown Pudong District. Ons hotel is pas een maand oud en ziet er goed uit voor een goede prijs en weer incl. ontbijd ivm de recente opening. Straks en morgen Shanghai in voordat ik het vliegtuig pak en afscheid moet nemen van Julia ;-( Wie weet niet voor lang als ze ook naar Nederland komt> wie weet?! Zou wel leuk zijn.
Nou jullie zijn weer op de hoogte. Ondanks alle gebeurtenissen proberen wij er nog een paar leuke dagen van te maken.
Groetjes vanuit een zonnig (22 graden) en druk (16 miljoen inwoners) en indrukwekkend Shanghai.
Zaijian, Tot Ziens,
Walter en Julia
27 Oktober 2006 - 08:01
Pa En Ma:
Ja dat is echt ...zonde van je film en foto's maar gelukkig heeft Julia nog foto's maak er nog maar een paar mooie dagen van en staat hij mooi die ring aan haar vinger?
groeten Pa en Ma -
27 Oktober 2006 - 11:23
Loes:
Mét Julia aan je zij kán je wel wat deukjes hebben!! Alle goede herinneringen neemt niemand je af, koester die maar! Geniet deze laatste dagen samen en inderdaad, you never know, dus pluk de dag!!Liefs, Loes -
27 Oktober 2006 - 19:25
Debby En Glenn:
En wanneer is de grote dag? We zijn toch wel uigenodigd?
Wat jammer van je camera! balen, maar inderdaad gelukkig heeft julia nog foto's. -
28 Oktober 2006 - 11:29
GGRRRR!!:
Fuch he! Echt balen. Maar ja, jeweet 't he, waar je ook komt, overal zitten klojo's die niet met hun fikken van andermans spullen af kunnen blijven. Gelukkig wonen ook overal aardige mensen die je graag willen helpen. Walter, laat je niet kisten en enjoy China zolang je daar nog bent. Enne... Julia niet te veel verwennen he, anders gaat ze je nog missen.
Groetjes, Madelon