China update
Door: Walter
07 Januari 2007 | Nederland, Lisse
Allereerst via deze weg de allerbeste wensen voor 2007 namens ons tweetjes.
Julia zit nog steeds hard te studeren op BFSU (Beijing Foreign Studies University). Door er veel tijd in te steken probeert ze in record tijd haar studie af te ronden. Ze leert er nu Engels en Frans en deze zomer gaat ze er nog Nederlands bij doen. In haar spaarzame vrije tijd doet zij wat iedere vrouw graag doet: shoppen! Tevens lekker rondwandelen in de omgeving van de universiteit en vele uren met mij online natuurlijk. China is dan ver weg, maar op deze manier ook weer dichtbij.
In april heeft Julia haar 'midterm' examen; wat betekend dat ze dan halverwege is. Op de laatste dag van haar examen ga ik d'r weer ontmoeten. Dat zal dan 22 april rond de middag zijn als ze me af komt halen van Beijing Airport. Een leuke afsluiting van een examen lijkt mij en natuurlijk des te leuker om elkaar weer te zien na ongeveer een halfjaar. (We zijn al aan het aftellen!) We gaan rustig samen Beijing verder verkennen en haar universiteit natuurlijk bezoeken. Ik ben ook benieuwd in hoeverre Beijing is verandert na vorig jaar aangezien er veel wordt gebouwd voor de Olympische Spelen in 2008. Een reisschema hebben we nog niet, maar dat vernemen jullie t.z.t. wel. We gaan wel haar familie weer opzoeken in Gongyi.
Op 7 mei kom ik weer terug, want Peter en Thea gaan nml. de volgende dag trouwen en al lang geleden hebben die mij gevraagd deze zeer feestelijke dag op DVD vast te leggen. Dat doe ik natuurlijk erg graag. Ik heb al menig reisverslag en trouwerij op DVD uitgebracht, dus ze weten wat ze van mij kunnen verwachten. (Als mijn camera dan maar niet gestolen wordt tijdens deze vakantie)
De meeste goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn stoppen met roken en afvallen. Beide zijn niet bij ons van toepassing. Wij hebben nml. een ander goed voornemen: dit jaar alle papieren rondkrijgen, zodat wij dit jaar samen in Nederland kerst kunnen vieren en vervolgens samen happy het nieuwe jaar in kunnen gaan. Minister Verdonk heeft de regelgeving niet eenvoudig gemaakt, maar wij gaan ervoor. Waar een wil is, is een weg! Aangezien Julia druk is met haar studie en regelen daar vandaan ingewikkeld is wordt dit eerst mijn werk. Ze zal later wel zelf naar de Nederlandse ambassade moeten, maar die zit toch in Beijing waar ze al studeert wat haar veel reistijd scheelt.
Dat was dan de eerste update van dit nieuwe jaar. Als er weer nieuws te vermelden is komt er wederom een update.
Zaijian/ Tot ziens,
Walter en Julia
07 Januari 2007 - 19:52
Debby Janssens :
Nog de beste wensen en hoop dat jullie voornemens uitkomen. Ik hoop Julia in levende lijve te ontmoeten. Lijkt me leuk. -
07 Januari 2007 - 22:59
Loes:
Wat geweldig leuk te lezen dat deze romance niet 'overwaait' maar tot serieuze plannen leidt! Jouw wereldje en reisrichting is nu duidelijk beperkt: China Airlines vaart wel bij jullie liefde??? Als alles naar wens gaat wordt 2007 voor jullie beiden dus een heel bijzonder jaar!!! Ik wens jullie alle goeds.
Mijn dochters houden op een andere manier van 'leven in de brouwerij': kleinkind 6 is nu in aankomst! De tweeling half september (2 prachtige kleine poppetjes, Jasmijn en Lisanne)telde natuurlijk lekker aan! Misschien klop ik nog bij je aan voor wat tips over reizen in China: probeer voor mijn werk mee te kunnen met een 'rootsreis' met gezinnen met jonge chinees geadopteerde kinderen (ben eindredacteur van serie brochures, maak er nu een over dit onderwerp).
Hartelijke groet,
Loes -
08 Januari 2007 - 07:56
Ali En Arie:
hoi Walter
Ook de beste wensen voor het nieuwe jaar Leuk dat we zo met alles op de hoogte blijven ook met je vader en moeder in Nw Zeeland groeten Ali en Arie -
09 Januari 2007 - 13:22
Jaco En Janneke:
He die Walter, en natuurlijk ook Julia.
Voor jullie ook de beste wensen voor 2007, en dat het voor jullie maar een bijzonder jaar mag worden.
Wij zijn op dit moment nog in India, maar tegen de tijd dat jij in China bent zullen wij daar inmiddels ook wel aankomen denk ik. Wie weet zien we elkaar nog wel. Zo groot is China toch niet????!!!! -
12 Januari 2007 - 07:37
Anne:
Hé Walter,
Erg leuk die up-to-date verhalen en ik moet zeggen dat het allemaal erg leuk klinkt tussen jullie.
Dus in April ga je al die nine-million bicycles tellen die er volgens dat janknummer zijn in Beijing???
Zo zie je maar dat je denkt dat je gewoon een vakantie nar China boekt en onbewust heb je je toekomst daarmee geboekt.
Isn't life just great!!!!!
Helaas zit reizen op dit moment niet in mijn package-deal maar als ik weer eens plannen ga maken zal ik zeker bij jou aankloppen voor advies.
Ik spreek je een dezer weken vast wel weer eens en tot die tijd....veel plezier achter je webcam, denk er wel aan alle uren die Julia voor de webcam plaats neemt kan ze niet studeren!!!
Groetjes Anne -
14 Januari 2007 - 11:29
Julia :
Nice you are comming again ! -
15 Januari 2007 - 08:04
Martin:
Wat fijn te lezen dat het met jullie erg goed gaat, al is de afstand groot.
En nu maar hopen dat drie maal is scheepsrecht.
Afgelopen zaterdagavond had ik een voorproefje
op het Chinese gebeuren, ik ben namelijk naar de China Red Star Dance Company geweest. Het was adembenemend.
Hannie en ik hebben geboekt voor 16 dagen Tibet, maar als het zover is dan hoor je het wel.
Groeten Martin -
21 Januari 2007 - 10:47
Ylva:
Leuk te horen dat Julia ook nederlands erbij gaat doen.
Hopelijk zien wij haar weer eind van het jaar.
Veel succes
Ylva en Henk -
26 Januari 2007 - 14:24
Hanneke:
hoi walter ik hoop echt dat je plannen lukken en dat we julia en jou hier in holland gelukkig zien. En geniet van deze vakantie Tot ziens -
07 Maart 2007 - 19:37
Tiele:
Hoi Walter,
Hoe is het met je. Heb vorige week nog even met Julia gechat dus ik weet hoe het met haar is.
Zou je mij een mailtje willen sturen met je tel.nr. Ik wilde je even bellen.
Groet Ylva en Henk