Drukte in China
Door: Walter and Yanli
18 Oktober 2008 | China, Beijing
Vanuit een mooi, maar erg druk China weer een update.
Vrijagochtend met Yanli foto's van onze reportage wezen selecteren. Er waren totaal 95 foto's genomen en deze moesten worden teruggebracht naar 22 en eveneens selecteren van welke foto's er een uitvergroting wordt gemaakt. Al met alkostten het ons twee uur. 's Middags was voor Yanli vrij voor studie en ging ik met Peili en mijn ouders mee naar de Tempel of Heaven. Voor 's avonds had Yanli kaartjes geregeld voor een overgeweldige acrobatenshow. Echt adembedenmend. Deze show was naast het hotel waar ik twee jaar geleden verbleef toen ik voor het eerst in China was en Yanli net kende. Vandaag/zaterdag ben ik met mijn ouders en Peili naar de muur geweest/sectie Badalin. Yanli was vrij voor studie. Om bij de muur te komen werd ons geduld op de proef gesteld; we gingen nml. met de bus, maar de wachttijd voor de bus was ruim 1 uur! Per bus vervolgens 1,5 uur rijden. Toen een wc stop. De heren ging vlug, maar voor de dames wc een rij van 30 minuten! Ruim 2 uur op de muur gelopen. Toen we bij het hotel weggingen begon het te druppelen, maar onderweg klaarde het op en werd het helder en zonnig. Een schitterende dag. Wederom een 'blauwe dag' voor Beijing. Terug per bus en weerin de rij. Ditmaal iets korter. Tegen de avond terug in Beijing en eerst wat gegeten, want we hadden honger. Vervolgens per bus mijn zijden jas ophalen voor het feest en geld pinnen; in de tussentijd had Yanli nml. tickets voor later deze reis geregeld en die moeten wel betaald worden. Later in de avond in de buurt bij het hotel gegeten. Daar kregen jongens voor ons raam training; een fout betekende push-ups. Door ons waren ze afgeleid dus dat was lachen :-) . Later in de lobby iets drinken; Peili zei dat ze dat goedkoper als ons kon regelen. (Geen toeristen prijs) Ze was correct ;-) . Nu even jullie updaten en later lekker naar bed.
Morgen heeft Yanli haar examens en gaan wij nog even Beijing in (Olympic Village)voordat we morgenavond de trein pakken naar Gongyi- de woonplaats van Yanli's familie.
Zaijian, groetjes,
Walter & Yanli
PS
Uiteraard volgen er nog (vele) foto's later.
19 Oktober 2008 - 06:19
Martin:
Jullie hebben het wel erg druk.
Maar je weet de weg nu in China plus dat je ze kunt verstaan.
Goede reis naar Gongyi. -
19 Oktober 2008 - 08:53
Maarten:
Yanli, succes! -
20 Oktober 2008 - 16:51
Trouwjurken...:
Jullie gaan toch ook nog in Nederland trouwen? Je weet 't he, voor de echte trouwerij mag de bruidegom nooit de trouwjurk van te voren zien: brengt ongeluk!
Gaat het trouwens lukken om een visum voor Yanli's ouders te krijgen?
Madelon -
21 Oktober 2008 - 07:25
Ronald En Qi:
Even langs deze weg, en een dag eerder, zodat je het op tijd leest: Walter, VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!! En niet vergeten je ei te eten. ;) -
21 Oktober 2008 - 10:52
Esther:
Hoe is het met Yanli haar examen gegaan? Er stond 18-10 dat ze "morgen" examen had? dat was toch zondag? Jullie hebben wel een erg vol schema zeg! Het lijkt wel turbulentie...hahaha. Walter alvast gefeliciteerd met je 36ste verjaardag, geniet ervan morgen. Groetjes Esther -
21 Oktober 2008 - 13:39
Iris:
He ho wacht even! Verjaardag..jaaa! (mind zeker elsewhere, zie ook de mail die ik jullie het gestuurd, proest..). Anyway, gefeliciteerd Walter! Veel plezier met vieren daar!
En dat van die jurken en pakken voor de bruidegom werkt in China volgens mij heel anders toch?
Hoe is het met het examen van Yanli gegaan is nu de volgende vraag??
Jullie moeten inmiddels in Gongyi zijn aangekomen, hoop dat de ontmoeting met de ouders gaaf was!!
xx Iris