Update
Door: Walter
03 Juli 2008 | Nederland, Nederland
We hebben eindelijk na lang wachten, bellen, inspraak, wederom bellen een antwoord van de gemeente:
Citaat:
U heeft enkele malen aangegeven dat u in aanmerking wilt komen voor een bijdrage in de kosten van de inburgering van uw partner. In reactie delen wij u informerend het volgende mee.
Zoals eerder met u is besproken komt uw partner niet in aanmerking voor een inburgeringvoorziening. Reden is dat uw partner niet valt onder de doelgroep die wij op grond van de wet inburgering (W.I.) een aanbod moeten doen. Uw partner valt evenmin onder de doelgroep aan wie volgens de huidige door de gemeenteraad van ‘x’ vastgestelde Verordening Wet Inburgering 2007 een inburgeringaanbod gedaan mag worden. U heeft geconstateerd dat de genoemde verordening ruimte biedt om een ander beleid te voeren, maar deze ruimte strekt echter niet zover dat in ‘x’ ook aan een nieuwkomer (gezinsvormer) een inburgeringvoorziening kan worden aangeboden.
Gemeenten mogen vanaf 1 november 2007 aan iedere inburgeringsplichtige een inburgeringvoorziening aanbieden. U heeft gevraagd welke gevolgen deze wijziging voor uw partner heeft. Gemeente zijn niet verplicht om iedere inburgeringsplichtige een inburgeringvoorziening aan te bieden. Het is aan de individuele gemeenten overgelaten of zij dit willen doen. Tot op heden heeft ‘x’ niet besloten om een aanbod te doen aan iedere inburgeringsplichtige. Deze wetswijziging heeft in uw huidige situatie dan ook geen directe gevolgen.
Mocht de betreffende concept-notitie ongewijzigd worden vastgesteld door de gemeenteraad van ‘x’,dan betekend dit dat er voor uw partner niets verandert. Ook dan zullen u en uw partner dus zelf voor de kosten van de inburgering moeten dragen.
Namens het college van ’x’.
Einde citaat.
De gemeente werkt dus niet mee! Er zijn zoveel mensen in Nederland die hier veel langer dan Yanli zijn en veel minder Nederlands praten/ ingeburgerd zijn, dan zij al is! Dit mag echter niet baten. Blijkbaar is dat niets waard. :-( Geen wonder dat de vernieuwde Wet Inburgering zo'n fiasco aan het worden is.
Wij geven de moed op wat de gemeente betreft. We hebben ons best gedaan. Een deel van de studiekosten gaan we nu terugvragen via de IBB-Groep. Zal zo'n 3 maanden waarschijnlijk inbeslag nemen.
Waar we naar uitkijken is de reis die we dit najaar gaan maken; Van 13 oktober t/m 7 november door China trekken samen met mijn ouders/ Yanli's schoonouders :-) Tevens moet Yanli weer gaan leren, want op 19 oktober moet ze dan nml. examen doen op BFSU (Beijing Foreign Studies University) in Frans en Europees cultuur. Volgend jaar nog 1 vak en dan kan ze haar Bachelor Degree behalen.
Ongeveer 1x per maand komen we ook samen met onze 'Ronde Tafel Vennootschap' d.w.z. samen met onze Ned./ Chinese vrienden lekker bijkletsen/ eten aan een ronde tafel. Erg gezellig. :-)
Zodra er weer nieuws is plaatsen we dat hier, maar nieuws over onze gemeente 'x' zal hier NIET meer aangetroffen worden.
Zaijian/ groetjes,
Walter & Yanli
-------
Ni Hao / Hello everybody,
At town hall we applied for extra money for the study from Yanli, but according to Dutch regulations this moment local government refuses to help us. Because of the complex regulations and because town hall is not helpful for us we have decided to give up. By the ministry of Study (kind of) we will still be able to get some back; around 70% so still better then nothing at all.
To translate the whole letter would take long, but the context is clear; Town Hall is not helpful to us.
We’re looking forward to our next trip to China from October 13-th till Nov. 7-th. We will travel with my parents through China. Also same moment Yanli will do new exam at BFSU (Beijing Foreign Studies University) in French and European Culture. Next year she still needs to do one more exam and then she can have her Bachelor Degree.
Also around once a month we have our Round Table Convention which means we come together with our Dutch/ Chinese friends around a round table and will talk and eat at a round table. Very nice.
When there will be news we’ll upload it here, but not from our town hall anymore.
Zaijian/ Bey,
Walter & Yanli
03 Juli 2008 - 17:11
Pa En Ma:
Dan gaan jullie je maar focussen op de vakantie en wij gaan graag mee en willen dat China van Yanli ook graag leren kennen.
En dan maar hopen dat het met bij de IBB groep beter gaat,want het is de gemeente klaarblikelijk niets waard als je zo hard studeerd
Groeten Pa en Ma. -
03 Juli 2008 - 17:50
Hoi,:
Jammer dat het allemaal zo moeilijk moet.
Hopelijk hebben jullie meer succes bij de IBB groep.
Madelon -
04 Juli 2008 - 08:59
Co En Liza:
Hallo Walter,
Jij hebt een talenwonder naar Nederland gehaald en ja, elke hobby kost geld.Elke dag samen is ook een kadootje!Veel plezier met de Chinareisvoorbereidingen.
Veel liefs,
Liza