We've got it..
Door: Walter
29 Februari 2008 | Nederland, Nederland
Hier weer even een update:
Vanmorgen langs geweest bij de IND te Hoofddorp om aldaar Yanli's verblijfsvergunning op te halen. De komende maanden zijn we van de IND af! :-) Eigenlijk moesten we de verblijfsvergunning ophalen in Rijswijk (aangezien we onder Z-Holland vallen), maar voor ons is Hoofddorp dichterbij. Na veel gebel en geduld hebben, dan toch nog deze week bericht gehad dat we naar Hoofddorp konden.
Yanli heeft deze week vrij (zoals zoveel mensen), maar enkel gebruikt ze deze tijd niet om op (wintersport) vakantie te gaan. Nee, ze is gewoon thuis hard aan het leren. Ondanks dat ze van vele mensen complimenten krijgt van haar niveau dat ze al heeft wil ze het nog beter hebben. Toch heb ik hier heel veel respect voor, want Nederlands lijkt echt in geen velden of wegen op Chinees.
Aangezien ze nu een verblijfsvergunning heeft mag ze ook gaan werken, maar we willen dit wel doen in combinatie met haar studie. Ze staat reeds ingeschreven bij menig uitzendbureau, die ons helpen in de zoektocht. Ook al een leuke cv opgesteld. Onder het motto 'Niet geschoten is altijd mis' hebben we ook gesolliciteerd voor PA (Personal Assistant) voor het team van Edwin Evers /Radio 538 tijdens de Olympische Spelen te Beijing. Ja, want regelen kan ze wel! Echter door de vele aanmeldingen viel ze hier buiten de boot. Maarja, we hebben het in ieder geval geprobeert. Hebben wel netjes (telefonisch) bericht gehad hierover. We blijven vrolijk verder zoeken, want in ieder geval tot eind maart loopt dit studieblok nog van haar door. In april volgt het volgende blok, maar die kunnen we aanpassen qua lesdagen.
In oktober gaan we terug naar China, omdat Yanli dan weer examen moet doen op de Beijing Foreign Studies University in twee vakken. We maken er gelijk een mooie vakantie van en gaan dan ook weer bij mijn schoonfamilie op bezoek. Volgens planning gaan mijn ouders dan ook mee, want China staat nog steeds bovenaan hun lijst van nog erg graag te bezoeken landen. Tja, als je dan de beschikking heb over een prive gids.....
Yanli is het internet als aan het afstruimen op aanbiedingen :-) . Meer nieuws hierover volgt uiteraard later.....
In maart hebben we weer een afspraak met andere koppels welke ook een partner (recent) uit China hebben. Dit is erg leuk, omdat we allemaal in hetzelfde 'vaarwater' zitten.
Al met al zijn we best druk en vermaken we ons best zo samen. Het voelt nog steeds als een droom, die is uitgekomen.
Zaijian, groetjes,
Walter & Yanli
29 Februari 2008 - 13:33
Buurvrouw Karin:
Hallo buurtjes,
Goed nieuws zeg. We zullen duimen dat ze snel werk vindt.
Groetjes van de buren