Aan al het moois komt een einde..
Door: Walter and Yanli
17 Februari 2009 | Spanje, Barcelona
Ja, helaas komt aan al het moois een einde. Onze vervroegde huwelijks- valentijnsreis zit er bijna alweer op...
Gisteren hebben we de zuidelijke route genomen met de touristenbus. Dit was een mooie route en het was erg mooi weer. Vele mooie dingen gezien waaronder: Het Olympisch Stadion van de spelen van 1992, de Olympische haven/ nu gewoon touristisch havengebied, oude Spaanse nederzetting, Olympisch Dorp wat nu een modern woongebied is, Europaas grootste aquarium en mooie kerkgebouwen/ oude wijken. Al met al was dit heel erg mooi. In de avond hadden we de bus naar de Olympische haven genomen, want van de receptie van ons hotel hadden we vernomen dat daar een goed vis restaurant zit en daar is Yanli nu eenmaal dol op. Daar eerst rondgelopen en ons restaurant gevonden. Was druk, maar goed. Terug wilden we de bus weer nemen, maar hadden net de laatste bus gemist. Na 22.30 uur rijden hier nml. geen bussen meer. Toen maar per metro terug. Eerst even uitvinden hoe, maar door behulpzame mensen de route terug gevonden.
Vandaag na ons ontbijt per metro naar de MACBA: Museum voor Moderne Kunst. Yanli wilde dit nml. erg graag zien...ze had o.a. hierover geleerd voor haar laatste examen European Culture. Hier de hele middag rondgebracht.....voor mij slaapverwekkend, maar Yanli heeft genoten en vele fotoos gemaakt. Per bus terug naar ons hotel...altijd wel weer leuk dit te ondernemen door de stad.
Deze avond een afscheidsdinner gehad bij een Spaans restaurant. Wederom op aanraden van de receptie. Het was goed....moet ook wel, want wederom staan de mensen hier in de rij om naar binnen te mogen. Wij waren gelukkig precies op tijd. Spanjaarden gaan wel laat eten, want de restaurants gaan pas om 20.00 uur open. We hebben heerlijk gegeten en gedronken uiteraard.
Morgen onze laatste dag alweer. Voor we in de middag ons vliegtuig pakken willen we nog een huis van Gaudi bezoeken wat ook op de werelderfgoedlijst van Unseco staat....tja en dan zit het er alweer op. Zoals Yanli vandaag al tegen mij zij en ik kan dit beamen: We hebben genoten. Is hier echt mooi en het weer zat gelukkig mee.
Zaijian, groetjes,
Walter en Yanli