Speciale behandeling!?
Door: Walter en Julia
03 Mei 2007 | China, Beijing
Hier weer een update vanuit een zonnig en warm (33 graden) Beijing.
We waren de laatste keer gebleven dat we naar Gong Yi gingen. (De woonplaats van Julia's familie) De reis per bus vanuit Zhengzhou per bus naar deze stad met 800.00 (!) inwoners duurde 2 uur. Onderweg een stofstompje en een beetje regen gehad, maar in de bus is het droog en dit was de enigste regen tot nu toe.
Hartelijk door Julia's familie ontvangen. 's Avonds met Julia een stukje Gong Yi ingelopen en een nieuw geopend winkelcentrum bezocht. Later bij de familie thuis gegeten en per auto een rondrit door de stad gehad. Der zwager wilde zijn werkplek op het gemeentehuis laten zien. (Hij is ambtenaar)Voor het gemeentehuis is een grote fontijn en toen we aankwamen ging die spontaan (!?) werken en ging die een geweldige licht en geluidshow geven!
De volgende dag, nadat ik mijn eerste dag gescheiden van Julia had doorgebracht (mochten niet samen slapen) zijn we naar het gemeentehuis gereden. Dit was speciaal, want het was 1 mei -dag van de arbeid en tevens de eerste week van mei als iedereween vrij is; speciaal voor ons ging het gemeentehuis open. Julia's zwager heeft een kennis die bij Burgerzaken werkt en die hadden we onderweg opgehaald. Zij heeft alle papieren geregeld, die Julia nodig heeft voor d'r Nederlandse Visa (!!)Toch wel speciaal, dat dit zo voor ons werd geregeld. Vervolgens per auto doorgeregn naar Shaolin Temple. Deze is wereld beroemd om zijn Kong Fu beoefenaars. Hier de rest van de dag doorgebracht. Op de terugweg Julia's jongste zus opgehaald van school, zodat nu de gehele familie kompleet is. Toen zijn we gaan hotpotten; noem het een soort fonduen. Erg gezellig en lekker.
Na weer een nacht alleen met de gehele famile er weer op uit getrokken en nu naa Snow Flake Cave op zo'n 1,25 uur van Gong Yi. Erg mooi in de bergen met een mooie omgeving en een mooie grot. Toen naar Millionarie Kang's Mansion op 15 minuten buiten Gong Yi...dit was zo, zo. Toen we thuiskwamen spullen gapakt en wat gegeten en per bus terug naar Zhengzhou, nadat we door de gehele familie op het busstation waren uitgezwaaid. Aangekomen in Zhengzhou weer naar ons vetrouwde hotel waar we een nacht lekker bij konden komen en weer een goede douche konden nemen. (en weer samen in een kamer!)
Lekker uitgeslapen en 's middags per trein terug naar Beijing. Een speciale trein (!!), want dit keer niet een slaaptrein of een langzame nachttrein maar een hoge snelheidstrein. Deze is pas in dienst sinds 18 april en deed er niet zoals gewoonlijk ruim 9 uur over, maar 5 uur. De snelheid bedroeg onderweg 205 km/h, wat wel een contrast is; een hypermoderne trein door soms een erg, erg arm landschap! Aangezien dit nog zo nieuw is trekt de trein overal veel bekijks. Aangezien we deze rit 's middags maakten konden we eens goed van de omgeving genieten.
Aangekomen in Beijing wilden we gelijk doorreizen naar de kust, maar i.v.m. het vakantieseizoen hier was dat niet mogenlijk. Moesten toen een hotel in Beijing vinden, wat toch best wel wat inspanning vergde van Julia. Hier kon ze weer goed haar kennis in de strijd gooien en hier bewijst ze die maar weer eens. We moesten wat geduld hebben en er twee taxiritten door Beijing vcor overhebben (och, zie je ook wat!), maar dan heb je ook wat! Zitten nu in ergens centraal Beijing in de buurt van de CCTV-Tower (google> opzoeken!) in een 4* hotel. Eenmaal aangekomen onze spullen op de kamer gelaten en een restaurant opgezocht, want nu hadden we wel honger. Niet ongerust, want we hadden van alles meegenomen in de trein!
Na het eten een internetcafe ingedoken om jullie te updaten en valk naast mij is Julia druk bezig om online nieuwe hotel accomodatie te zoeken en te kijken of we alsnog naar de kust of een andere plaats kunnen, voordat ik weer terugkom naar Nederland. Blijf nog een verrassing wat dat dus gaat worden, maar Julia kennende zal het wel goed komen vroeg of laat.
Al menig foto gemaakt en gefilmd. De camera houden we goed in de gaten, want zou zonde zijn als die nu weer wordt ontnomen. De oude foto's zijn van de site gehaald en later zal er wel een update op de site komen met foto's, zodat jullie ook een impressie kunnen hebben.
Groetjes, Zaijian vanuit een warm en zonnig (alhoewel nu donker)Beijing,
Walter en Julia
03 Mei 2007 - 15:32
Walter Himself..:
Hallo,
Even een update-je;
Zag net in de China Daily, dat er tijdens deze Golden Week (Vrije week voor de Chinezen) er 150 miljoen (!!!) mensen aan het reizen zijn door China.
Morgen en overmorgen gaan we per bus naar de kust van China. Het hotel is online geboekt door Julia en de bus doen we morgen. De laatste dag verblijven we weer in Beijing....
;-) Walter en Julia. -
03 Mei 2007 - 16:59
Pa En Ma:
Hai Walter en Julia.
Jullie zien toch weer veel hè van dat grote China en dan met de hele familie uit dat is ook wel fijn al zal het wel vreemd zijn want ze zullen wel meest chinees spreken met elkaar.
Ben benieuwd naar al jullie foto's en film geniet deze laatste dagen want het vliegt voorbij.
groeten Pa en Ma doeiii -
04 Mei 2007 - 16:23
Debby Janssens:
Hoi Wally.
Leuk om weer wat van je te horen. Je hebt het er maar weer druk mee. Overal alles zien.
Leuk ook dat je de hele familie van Julia gezien hebt.
En nou maar hopen dat alles in orde komt met de papieren(lees:visa) Ik ben wel beniewd hoe ze is!
groetjes aan jou en Julia,
Debby