Studie en naar de Winter Efteling.
Door: Walter
12 Januari 2008 | Nederland, Nederland
Afgelopen maandag is Yanli met de studie Nederlands begonnen aan het taleninstituut van de universiteit van Leiden. Alvorens ze daar begon zijn we de zondag ervoor nog uit geweest naar de 'Winter Efteling' samen met Peter en Thea. (neef van mij en zijn vrouw)Zij waren er bij op Schiphol toen we in December aankwamen. Het was heel erg gezellig en het weer zat ook heel erg mee. Yanli vind amusementsparken heel erg interessant en we zijn daarom ook in alle atracties geweest. Ze was erg onder de indruk.
Maandagochtend was het dan zover: de studie Nederlands Niveau 1+2 ging beginnen in Leiden. We hebben wel geluk, want de bus stopt bij ons voor de deur en die gaat in 25 minuten rechtstreeks naar Leiden. Vanaf die stop nog zo'n 15 minuten lopen. Om ervan zeker te zijn, dat alles goed gaat ben ik ze later die dag (studie duurt 3 uur per dag/ 4 dagen per week) weer op gaan halen en zodoende samen per bus terug. Vervolgens wist ze het wel en gaat ze geheel zelfstandig! Ze heeft nog 8 klasgenoten waarvan eentje zelfs bij haar in de klas heeft gezeten in Beijing! Ja, de wereld is klein...! Thuis moet ze ook nog zo'n 3 uur per dag leren, maar dat vindt ze niet erg. Ze heeft nu een doel. Later dit jaar moet ze nog meer leren, want in oktober wil ze ook nog weer examen doen in Beijing.
Dit blok dat ze nu doet duurt 3 maanden en begin april kan ze dan met niveau 2+3 beginnen. Als ze dat klaar heeft dan kan ze Staatsexamen Nederlands doen en is ze niet meer inburgeringslichtig.
Ikzelf wil me op gaan geven voor een studie Chinees en op dit moment ben ik bezig om de studiekosten van Yanli vergoed te krijgen. Al met al zijn we er zoet mee...
Samen vermaken we ons prima. Natuurlijk mist Yanli China wel, maar een telefoon en internetverbinding maakt veel goed. Wat het belangrijkste is, dat is dat wij gelukkig samen zijn en samen een mooie toekomst op kunnen bouwen.
Mocht er weer nieuws zijn, dan vernemen jullie dat natuurlijk weer op deze site of persoonlijk natuurlijk :-)
Groetjes/ Zaijian,
Walter en Yanli
12 Januari 2008 - 21:47
Buurvrouw Karin:
Hoi,
Leuk om zo af en toe te lezen hoe het met jullie gaat, nu het winter is zie ik mijn buren namelijk niet zo vaak.!!!!
Fijn dat Yanli iets om handen heeft, knap hoor dat ze meteen Nederlands gaat leren. Veel succes.
Groetjes van hiernaast -
13 Januari 2008 - 12:03
Hallo :
Yanli en Walter,
Een goed begin is het halve werk!
In februari ga ik een paar weken naar Suriname. Zullen we daarna iets afspreken om helemaal bij te kletsen? Kan ik Yanli ook echt leren kennen. Nu ken ik haar alleen van verhalen.
Madelon -
13 Januari 2008 - 20:13
Jaco En Janneke:
Leuk dat het zo goed gaat.
Logisch dat ze haar familie en vrienden mist, en de gewoontes van China. Die zijn toch heel anders dan in Nederland.
Succes met alles.
Madelon, heel veel plezier in Suriname.
Wij hebben net ons eerste deel van een weblog album besteld. We hebben er in totaal 2 nodig, dus nog even verder foto's uitzoeken en alles mooi maken, dan kunnen we genieten van het tweede deel!!